Епизода 08 – Преговори

Долги години кај нас се говори за темата Преговори со ЕУ. Конечно дојде моментот кога започнуваме со преговори за членство со Унијата. Што не чека понатаму? Колку ќе трае процесот? Дали сме подготвени за овој процес? Многу информации ни даде Лура Положани, магистер по Европски Студии.

🖥️ Линкови за понатамошно читање на темата Преговори за членство во ЕУ: