Епизода 07 – Институции

Што е Совет на Европа, а што е Европски Совет? Колку институции има Европската Унија и како сите тие се уредени? Која од нив што прави? Малку повеќе на оваа тема ќе ни објасни Д-р Горан Илиќ кој години наназад пишува статии, трудови и предава на студенти за институциите на ЕУ.

🖥️ Линкови за понатамошно читање на темата ЕУ Институции: