Сара Симоска

Сара Симоска е архитект од Скопје, која дипломирала на Универзитетот Architetto Abilitato во Италија. Таа е сопственик на архитектонско студио со тим од млади и талентирани архитекти. Постојано учествуваат на многу отворени повици и предизвици, и еве кои ги освоија: 2018 година: ONE OF 20 WINNERS FIRST STAGE at Open International Competition for Standard Housing организиран од ДОМ РФ и СТРЕЛКА КБ, и истата година, втора награда во категорија SECOND STAGE at Open International Competition for Standard Housing организиран од ДОМ РФ и СТРЕЛКА КБ.