Горјан Јовановски

Горјан е претприемач и креатор на платформата Мој Воздух. Претходно беше во познатата светска фирма Booking.com, на позиција менаџер и инженер за софтвер. Покрај тоа, тој е ТЕД говорник и активист за животна средина, кој користи технологија во борбата за почист воздух. На јавноста тој е познат како креатор на Aircare, огромно популарна апликација на Балканот со над 200 килограми корисници што ги визуелизира податоците за загадување на воздухот. Со тоа, тој се бори меѓу 3000 активисти за еко за право на дишење чист воздух.