Астрит Реџепи

Астрит Реџепи магистрирал во областа на дипломатијата и меѓународните односи. Покрај формалното образование, тој има прекумерно портфолио во неформалното образование. Тоа го води до долгогодишно работно искуство во меѓународни организации за деца, млади и образование, како што е фондацијата Песталоци. Од 2009 година, Астрит е координатор на програмата за високо образование на Националната агенција за европско образование и мобилност.

Билјана Петровска Митревска

Билјана Петровска Митревска е проектен менаџер во Националната федерација на земјоделци. Таа е одговорна за истражување и развој на нови проекти за земјоделството, како и за управување со еден од најважните долгорочни проекти за институционален развој на организацијата во партнерство со шведската организација WE EFFECT, а поддржан од SIDA.

Блажен Малески

Блажен Малески дипломирал политички науки на Универзитетот во Скопје. Две години беше претседател на Националниот младински совет на Република Северна Македонија. Во моментот е ангажиран како истражувач во организација Реактор. Тој е добро познат по своите иницијативи и активности во областа на правата на младите и родовата еднаквост.

Горјан Јовановски

Горјан е претприемач и креатор на платформата Мој Воздух. Претходно беше во познатата светска фирма Booking.com, на позиција менаџер и инженер за софтвер. Покрај тоа, тој е ТЕД говорник и активист за животна средина, кој користи технологија во борбата за почист воздух. На јавноста тој е познат како креатор на Aircare, огромно популарна апликација на Балканот со над 200 килограми корисници што ги визуелизира податоците за загадување на воздухот. Со тоа, тој се бори меѓу 3000 активисти за еко за право на дишење чист воздух.

Горан Илиќ

Д-р Горан Илиќ дипломира на Правниот факултет „Јустинијан Први“, Универзитет „Св. Кирил и Методиј “- Скопје. Следна диплома со која се здобива е Магистер по политички науки, а неколку години подоцна, докторирал на политички науки. Во моментов, д-р Горан Илиќ е декан на Правниот факултет при Универзитетот "Климент Охридски"- Битола. Исто така, тој е поранешен продекан на Правниот факултет и поранешен член на Сенатот на Универзитетот. Член е на Македонското научно друштво Битола и член на Советодавниот одбор на Studia Europejskie (European Studies), дел од Centre of Europe при University of Warsaw.

Димитар Ковачевски

Димитар Ковачевски, Магистер по економски науки, вонреден професор на Школата за бизнис менаџмент Универзитетот Американ колеџ во Скопје и раководител на одделот за маркетинг во истиот Универзитет. Завршил високо образование за дигитален маркетинг на Бизнис школата „Харвард“ и по успешно завршување на European Entrepreneurship Colloquium при Technical University Munich тој станува член на EFER EEC Alumni. За време на неговото 20 годишно професионално искуство, тој имал бројни раководни позиции. Тој беше извршен директор на one.Вип, член на Telekom Austria Group. Пред тоа работеше во Македонски Телеком, член на Групацијата Дојче Телеком и ги имаше позициите директор за продажба, маркетинг комуникации и директор за односи со јавноста, извршен директор за комуникации и други раководни позиции. Во периодот од 2008 до 2016 година беше член на Меѓународниот комитет за комуникации и Меѓународен комитет за брендови на Дојче Телеком. Тој е ко-основач на PiKCELL Group Skopje и член на Управниот одбор на Институтот за истражување и развој PROTHINK, Скопје. Тој е тренер за развојни програми за мали и средни претпријатија и говорник на бројни академски и деловни настани.

Лура Положани

Лура Положани е Магистер по Европски Студии. Таа има богато образовно портфолио започнувајќи од Malmo University, University of Geneva и PhD во University of Graz. Покрај своето академско работно искуство како асистент и истражувач, нејзиното портфолио вклучува бројни консултантски позиции како: консултант во Секретаријатот за европски прашања на Република Македонија, советник на Премиерот за соработка со меѓународни организации во Владата на РНМ. Нејзината сегашна позиција е Assistant External Engagement Officer at UNHCR, во UN Refugee Agency.

Мевмет Џемајловски

Мевмет Џемајловски е сопственик на компанијата „Подгорка“, првата фабрика во нашата земја, отворена и поддржана од ИПАРД фондови. Фабриката има производство, преработка, сечење и пакување на месо според најсовремени стандарди. Во моментот во фабриката има повеќе од 50 вработени.

Никола Јордановски

Никола Јордановски е ко-основач на „UpShift“, технолошка компанија за дигитален пазар на труд. Платформата Upshift им овозможува на деловните субјекти да користат иновативни методи на распределба за работата, се со цел да се осигури дека ангажираните лице секогаш ги задоволуваат нивните потреби и дека можат да пристапат кон поголем пазар на работна сила. Никола е одговорен за управување со тимот на програмери и дизајнери на "Upshift". Тој го надгледува имплементирањето на стратегијата на фирмата и структурата, и директно учествува во кодирање.

Сара Симоска

Сара Симоска е архитект од Скопје, која дипломирала на Универзитетот Architetto Abilitato во Италија. Таа е сопственик на архитектонско студио со тим од млади и талентирани архитекти. Постојано учествуваат на многу отворени повици и предизвици, и еве кои ги освоија: 2018 година: ONE OF 20 WINNERS FIRST STAGE at Open International Competition for Standard Housing организиран од ДОМ РФ и СТРЕЛКА КБ, и истата година, втора награда во категорија SECOND STAGE at Open International Competition for Standard Housing организиран од ДОМ РФ и СТРЕЛКА КБ.